Hvite og svart -hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret

Hvit tapet i stua er en moderne og stilig interiørløsning. Dette alternativet har en ulempe – den hvite fargen er ganske lett skitten. Moderne materialer som brukes til fremstilling av tapeter (for eksempel vinyl eller fiberduk) gjør det imidlertid enkelt å rengjøre diverse smuss.

Hvite og svart -hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret

Hvit tapet i stua

Hvit tapet i interiøret i stua

Fordelene med å dekorere stuen med hvitt tapet

 • Først og fremst er hvit en fargeutvidelse og forstørrelse. Et rom dekket med slike tapeter vil virke større. Denne faktoren er spesielt viktig for små rom, men selv i en romslig stue er ikke hvitt tapet i det hele tatt overflødig, et vanlig rom med deres hjelp kan bli til en stor hall.
 • Et annet viktig pluss er en økning i belysningen, fordi hvitt reflekterer lys perfekt. Dermed vil stuer med små vinduer, vinduer som er skyggelagt av vegetasjon eller vender nordover fra bruk av hvitt tapet bare være til nytte..
 • En vesentlig fordel med den “hvite” designen er muligheten til å radikalt endre interiøret ved hjelp av innredning, noe som er mye enklere enn å lime tapeter på nytt. Hvitt tapet i stueinteriøret lar deg til og med endre fargeskjemaet etter sesongen, legge til “kule” blå toner om sommeren, “varm” gul om høsten, mild rosa om våren og lys grønn om sommeren. Det er enkelt å gjøre ved å bytte dekorputer på sofaen, gardiner på vinduene, teppe på gulvet.

Tips: Lagringssystemer, hvis de leveres, gjøres best i samme farge som veggene, da vil de ikke “oppløses” i interiøret. Det er bedre hvis skapmøblene også er hvite, unntak er tillatt hvis dette er antikviteter.

avslutter stuen med hvitt tapet

hvit murstein tapet i stuen

stripet hvitt tapet i stua

Hvilken stil å dekorere en stue med hvitt tapet?

Hvitt tapet i stuen kan brukes i alle interiørstiler, spesielt med tanke på forskjellige nyanser som hvitt har. De kan brukes på alle vegger eller på delene deres for å markere en av de funksjonelle sonene med dem, eller omvendt å kombinere forskjellige deler av rommet..

Hvitt i kombinasjon med noen andre farger er allerede lærebok. For eksempel er svart og hvitt tapet i stueinteriøret mye brukt i moderne stiler og i minimalisme er hvite og pastellfarger en nødvendig kombinasjon i shabby chic og provence. 

 • Minimalisme. Hvitt er grunnlaget for denne stilen, som er spesielt populær blant eiere av små boliger. Den lar deg skape, selv i et veldig lite område, en følelse av lys, ledig plass, og på samme tid veldig funksjonell og komfortabel..
 • Skandinavisk. Snødekte vidder er stilens fødested, henholdsvis, hovedfargen er hvit. Den lar deg “lysne” et rom der det mangler dagslys, noe som er typisk for høye breddegrader. I tillegg ser selv små rom større ut hvis veggene er hvite. På samme tid uttalte uttalte folkestilselementer – naturmaterialer, umalte treoverflater, tekstur av murverk en spesiell sjarm og gir ekte varme.
 • Klassisk. Denne stilen kan ikke eksistere uten hvit – verken som bakgrunn eller for å markere detaljer..

Tips: Hvis du synes at hvitt er for lett skittent, kan du prøve å dekke bare den øvre delen av veggene med hvitt tapet, velge mørkere toner for den nedre delen.

stue med hvit stripet tapet

stue med hvit murstein tapet

stue med tapet i hvit murstein

stue med svart og hvitt tapet

Nyanser og tekstur av hvitt tapet

Helt hvite vegger er en spektakulær løsning, men dette alternativet virker kjedelig for mange. Hvit er imidlertid en ganske kompleks farge, den har mange nyanser som endrer oppfatningen. Den kan enten være varm eller kald, og kan derfor kombineres med forskjellige farger. I tillegg må du ikke glemme at moderne tapet kan preges. I dette tilfellet har selv helt monokromatiske bakgrunnsbilder et interessant spill av lys og skygge og virker ikke lenger monotont..

Hvitt tapet i stuen kan være snøhvit, melkeaktig, krem, perle, bomull eller krem, og du kan også variere metningen av disse nyansene. Kombinasjoner av forskjellige hvittoner i samme rom er også akseptable, du må bare sørge for at de har samme “temperatur” – enten kalde eller varme.

hvitt tapet i stuedesign

stue med tapet i hvit murstein

stue med hvitt tapet

hvitt tapet i stuedesign

Alternativer for hvitt og svart -hvitt tapet for å dekorere stuen: 
 • Bakgrunn med perlemors effekt. Tapet med flerfarget glans, men hvitt. De kan brukes som dekorative innsatser eller på de områdene på veggene som må fremheves, for eksempel en vegg i et TV -område eller hvor en peis er plassert..

hvitt tapet med perlemors effekt

hvitt tapet med mønster

 • Bakgrunn med mønster. Tegninger av andre farger er tillatt på hvitt tapet, svart -hvite tegninger er spesielt populære, samt tegninger som “hvitt på hvitt” – i dette tilfellet er en tegning av samme farge, men av en annen nyanse på hovedbakgrunnen. 

svart og hvitt tapet

 • Lettelse. Preget tapet skaper et spill av lys og skygge og kan brukes både som hovedvegg og for å markere individuelle områder i rommet.. 

hvitt tapet med preget mønster

 • Etterligning. Hvitt tapet i stua kan etterligne forskjellige materialer – skinn, murstein, stein, tre, bambus, stoff eller gips.

hvitt tapet som imiterer forskjellige materialer

 • Kombinasjoner. Hvit tapet kan kombineres med tapet i andre farger, mens det anbefales å bruke det som det viktigste..

Hvit tapet i kombinasjon med andre farger

Råd. Hvis rommet har feil proporsjoner, kan en kombinasjon av hvitt og svart -hvitt tapet forbedre situasjonen. Hvis du limer over en vegg som er for smal med hvitt tapet, ser det bredere ut..

Svart og hvitt tapet i det indre av stuen

Svart og hvitt tapet i det indre av stuen

Svart og hvitt tapet i det indre av kjøkken-stua

Hvitt tapet i stuen interiør: mulige kombinasjoner

Hvit er fargen som kan kombineres med andre. Selvfølgelig må skyggen velges i henhold til temperaturen på tonen som fungerer som en ekstra. For eksempel vil ikke snøhvit gå bra med brune og beige nyanser, kremaktig eller elfenben bør ikke kombineres med blå toner..

 • Rosa. Den perfekte kombinasjonen for delikat, “feminint” interiør. Rosa blomster på en hvit bakgrunn – hva kan være mer romantisk og søtt? Å legge grønne aksenter til interiøret vil forbedre vårstemningen. 
 • Rød. Flott kontrasterende kombinasjon. Komplementert med svarte aksenter, har det lenge blitt en ekte interiørklassiker..
 • Blå. Blått, turkis, blått kombinert med hvitt danner en “sjø” -palett, passende for stuer beregnet på hvile og avslapning. Tillegg av beige og mørk brun vil forsterke inntrykket.
 • Gul. I denne kombinasjonen brukes hvitt ofte i klassiske stiler, så vel som i Provence -stil. Gullfarger kan brukes i rokoko og barokk. Spesielt egnet for rom med mangel på sollys og vendt mot nord.
 • Grå. Denne kombinasjonen er sofistikert. Stilig interiør i disse fargene kan lages i nesten hvilken som helst stil..
 • Grønn. Avhengig av nyansen og metningen av grønt, kan den brukes både i klassisk og moderne øko-stil, så vel som i interiør i landlig stil.
 • Svart. Fungerer som en naturlig antagonist av hvitt og brukes vanligvis som en aksent eller tillegg.

Tips: Sofaen er det semantiske sentrum av stua, så den kan og bør til og med være lys. I tilfelle sofaen i interiøret også er hvit, kan den skilles ved hjelp av et lyst teppe under salongbordet..

Hvit tapet i interiøret i stua

Hvitt tapet i interiøret i stua i klassisk stil

Hvitt tapet i interiøret i stua i art deco -stil

Svart og hvitt tapet i stua

Hvitt kombinert med svart – perfeksjon og harmoni. Denne kombinasjonen lar deg gjøre et enkelt interiør til et stilig og minneverdig rom med enkle midler. For eksempel kan et hvitt tapet med et svart grafisk mønster bidra til å skape en moderne stemning som matcher minimalistisk interiør..

Svart-hvitt tapet med komplekse mønstre påført i tynne linjer vil gjøre de tradisjonelle “klassikerne” mer moderne og fylle den med ny mening. Et svart trykk i form av striper på huden til en sebra vil bidra til å skape en etno-stil, og fancy striper vil endre oppfatningen av plass, komplisere det og legge til volum. Du kan til og med oppnå en 3D -effekt ved å bruke matchende svart -hvitt tapetdesign..

Tips: For en stue i hvitt og svart og hvitt er en rekke belysningsscenarier veldig viktige, noe som umiddelbart vil endre belysning og stemning i interiøret.

Svart og hvitt tapet i stua

Svart og hvitt tapet i stua

Svart og hvitt tapet i stua

Svart og hvitt tapet i stua

Svart og hvitt tapet i stua

Foto av en stue med hvitt og svart og hvitt tapet

Bildene nedenfor viser eksempler på bruk av svart -hvitt og hvitt tapet i stuen.. 

Svart og hvitt tapetmønster som etterligner sebrahud

Foto 1. Svart -hvitt mønster som etterligner huden på en sebra skaper et uvanlig, minneverdig interiør på grunn av tapetet alene..

Hvit tapet

Foto 2. Hvitt mursteinlignende tapet i stuedesignet ble brukt for å fremheve TV-området.

Delikat lys beige mønster på hvitt tapet

Foto 3. Delikat lys beige mønster på hvitt tapet gir atmosfæren varme og kos.

Skinnende perlemorsmønster på hvitt tapet

Foto 4. Et skinnende perlemorsmønster gir elegant til denne lyse, moderne stuen..

stue i klassisk stil med hvitt tapet

Foto 5. En hvit stue i klassisk stil mot en mørk tregulvbakgrunn ser elegant og høytidelig ut.

Svart blomstermønster på hvit bakgrunn

 Foto 6. Svart blomstermønster på et hvitt bakgrunnsbilde gjør det synlig å fremheve stuen fra resten av rommet.

Monokrom svart og hvit stue interiør

Foto 7. Det monokrome svart-hvite interiøret ser ikke kjedelig ut, dessuten kan det når som helst “gjenopplives” med fargede detaljer-sofaputer, et koselig teppe eller lyst tilbehør.

Hvite vegger i utformingen av stuen

Foto 8. Hvite vegger i stuedesignet fremhever ikke oppmerksomheten og fungerer som en nøytral bakgrunn for lyse møbler og dekorative plakater på veggen.

Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-15 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-14 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-13 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-12 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-11 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-10 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-9 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-8 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-7 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-6 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-5 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-4 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-3 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-2 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-1 Hvite og svart-hvite bakgrunnsbilder i stua: 55 bilder i interiøret-0

Published
Categorized as Stue